Let's Grow Your Business!
Ben je meer op zoek naar iemand die jou helpt met jouw business? Een structureel marketingkanaal, meer omzet, meer klanten, meer winst? Klik dan hier voor meer informatie!

Investeringsbehoeftes

Voor een start-up of om een gevestigd bedrijf verder te laten groeien, is vaak een investering nodig. Per manier van investeren zal hieronder worden beschreven wat het precies inhoudt.

Investeren van geld

De meest bekende manier van investeren is wel het investeren van geld. Zowel start-ups als gevestigde bedrijven kunnen behoefte hebben aan een investering. Vaak wordt geld geïnvesteerd om een bedrijf sneller te laten groeien. Hierbij kunt u denken aan een investering om bedrijfsapparatuur aan te schaffen, een bedrijfspand te kopen of door personeel aan te nemen. Ook kan deze geldelijke investering ervoor zorgen dat de ondernemer meer rust heeft omdat er geen stress ontstaat door de vraag of er wel voldoende cashflow is. Doordat wij geld kunnen investeren in uw businessplan, kan uw bedrijf goed van de grond komen, kan uw bedrijf sneller (door)groeien en heeft u meer tijd over dat u kunt besteden aan de dingen waar u goed in bent. Een investering van geld wordt altijd gedaan in ruil voor een deel van de omzet, of in ruil voor aandelen.

Investeren van kennis

Een andere manier van investeren is het investeren van kennis. Startende ondernemers, maar ook ondernemers die graag een nieuwe weg willen inslaan, kunnen veel baat hebben bij een investering van kennis. Door te kiezen voor een kennisinvestering, kunt u gebruik maken van de kennis van de investeerder. Hierbij kunt u denken aan kennis over hoe u de cijfers moet lezen of hoe u de marketing het beste kunt aanpakken. Maar ook kunt u kennis vergaren over het inhuren van personeel, hoe u meer kunt automatiseren, hoe u meer omzet kunt realiseren enzovoort. Hiertegenover vragen wij vaak een deel van de aandelen of omzet.

Investeren van tijd

Nog een manier van investeren is de investering van tijd. De tijdsinvestering is voor een deel het verlengstuk van de kennisinvestering. Bij de kennisinvestering wordt besproken hoe bepaalde dingen ontwikkeld kunnen worden, bij de investering van tijd wordt hier ook daadwerkelijk vorm aan gegeven: de theorie wordt omgezet naar de praktijk. Tegenover de investering staat in de meeste gevallen een deel van de aandelen of een deel van de omzet.